Hva skjer hvis du har antistoffer under graviditet?
Hva skjer hvis du har antistoffer under graviditet?

Video: Hva skjer hvis du har antistoffer under graviditet?

Video: Hva skjer hvis du har antistoffer under graviditet?
Video: Blødninger 2024, Juli
Anonim

De antistoffer drepe Rh-positive røde blodlegemer. Hvis du bli til gravid med en Rh-positiv baby (foster), den antistoffer kan ødelegge fostrets røde blodlegemer. Dette kan forårsake anemi.

Med hensyn til dette, kan antistoffer skade babyen min?

Antistoffer er generelt ufarlige, men de kan bevege seg fra blodstrømmen til din babyens blod. I de fleste tilfeller baby er ikke skadet . Imidlertid sikkert antistoffer , spesielt hvis de er sterke, kunne ødelegge din babyens røde blodlegemer. Din baby kunne bli anemisk og utvikle gulsott etter fødselen.

hvilken blodtype er farlig for graviditet? A-B-0 og Rh-inkompatibilitet skjer når en mor er blodtype er i konflikt med det til hennes nyfødte barn. Det er mulig for en mors rød blod celler for å krysse inn i morkaken eller fosteret under svangerskapet.

Vet også, hva betyr antistoffer under graviditet?

En positiv test midler du har allerede antistoffer i blodet ditt. Hvis de er Rh antistoffer , skuddet vil ikke hjelpe. Legen din vil følge deg og babyen din nøye. Hvis det er problemer mens du er gravid kan det hende at babyen din må fødes tidlig eller få blodoverføring gjennom navlestrengen.

Hva skjer hvis en gravid kvinne er Rh -negativ?

Normalt er det Rh - negativ har ingen risiko. Men i løpet av svangerskap , å være Rh - negativ kan være et problem hvis babyen din er Rh -positiv. Hvis blodet og babyens blodblanding, begynner kroppen din å lage antistoffer som kan skade babyens røde blodlegemer. Dette kan føre til at babyen din utvikler anemi og andre problemer.

Anbefalt: