Hva skiller fordøyelsessystemet ut?
Hva skiller fordøyelsessystemet ut?

Video: Hva skiller fordøyelsessystemet ut?

Video: Hva skiller fordøyelsessystemet ut?
Video: Fordøyelsessystemet del 1 2024, Juli
Anonim

Den endelige funksjonen til fordøyelsessystemet er de utskillelse av avfall i en prosess kjent som avføring. Avføring fjerner ufordøyelige stoffer fra kroppen slik at de gjøre ikke akkumuleres inne i tarmen.

Følgelig, hvordan skiller fordøyelsessystemet ut avfall?

Kroppen utvises Avfall produkter fra fordøyelse gjennom rektum og anus. Denne prosessen, kalt avføring, innebærer sammentrekning av rektale muskler, avslapning av den indre analsfinkteren og en første sammentrekning av skjelettmuskelen i den eksterne analfinkteren.

Foruten ovenfor, hva er fordøyelsesavfall? Avfall produkter fra fordøyelsen prosessen inkluderer ufordøyde deler av mat, væske og eldre celler fra slimhinnen i GI -kanalen. Tykktarmen absorberer vann og forandrer Avfall fra væske til avføring. Peristaltikk hjelper til med å flytte avføringen inn i endetarmen. Rektum.

Med tanke på dette, hvor skjer utskillelse i fordøyelsessystemet?

Utskillelse er prosessen med å fjerne avfall og overflødig vann fra kroppen. Husk at karbondioksid går gjennom blodet og overføres til lungene hvor det pustes ut. I tykktarmen blir restene av mat omgjort til fast avfall for utskillelse.

Hva er funksjonen fordøyelsessystemet?

Fordøyelsessystemets funksjon er fordøyelsen og absorpsjon . Fordøyelse er nedbrytning av mat til små molekyler, som deretter absorberes i kropp . Fordøyelsessystemet er delt inn i to hoveddeler: Fordøyelseskanalen (fordøyelseskanalen) er et sammenhengende rør med to åpninger: munn og anus.

Anbefalt: