Hva er forskjellen i glykosidbindingene i stivelse og cellulose?
Hva er forskjellen i glykosidbindingene i stivelse og cellulose?

Video: Hva er forskjellen i glykosidbindingene i stivelse og cellulose?

Video: Hva er forskjellen i glykosidbindingene i stivelse og cellulose?
Video: Hva er forskjellen på intoleranse og allergi? - aPODtera - S.2 Ep.12 2024, Juli
Anonim

Alt i alt sammenligning

Stivelse og cellulose er begge polysakkarider. De består begge av glukosemolekyler. Også, stivelse består av bare alfa-glukose mens cellulose består bare av beta-glukose. Stivelse og cellulose begge inneholder 1-4 glykosidbindinger men stivelse inneholder også 1-6 glykosidbindinger

Med tanke på dette, hva er forskjellen i struktur mellom stivelse og cellulose?

Stivelse dannes av alfaglukose, mens cellulose er laget av betaglukose. De forskjell i koblingene låner til forskjeller i 3-D struktur og funksjon. Stivelse kan være rett eller forgrenet og brukes som energilagring for planter fordi den kan danne kompakt strukturer og brytes lett ned.

hva er de glykosidiske koblingene som finnes i stivelse og cellulose? Stivelse har alfa glykosidbindinger og cellulose har beta glykosidbinding . Er viktig fordi vi har et enzym som bryter ned alfa, men ikke beta.

På denne måten, hva er forskjellen mellom glykogenstivelse og cellulose?

Stivelse er en lagringsform for energi i planter. Den inneholder to polymerer sammensatt av glukoseenheter: amylose (lineær) og amylopektin (forgrenet). Glykogen er en lagringsform for energi hos dyr. Cellulose er en strukturell polymer av glukoseenheter som finnes i planter.

Har cellulose glykosidbindinger?

Cellulose er laget av repeterende beta 1, 4- glykosidbindinger . Disse beta 1, 4- glykosidbindinger , i motsetning til alfa 1, 4 glykosidbindinger , tvinge celullose til å danne lange og solide rette kjeder som kan samhandle med hverandre gjennom hydrogen obligasjoner å danne fibre.

Anbefalt: