Hva er lamina og pedicle?
Hva er lamina og pedicle?

Video: Hva er lamina og pedicle?

Video: Hva er lamina og pedicle?
Video: Я в ШОКЕ ! от увиденного. И так бывает. 2024, Juli
Anonim

De pedicle er en benstubb som forbinder lamina til virvelkroppen for å danne ryggvirvelbuen. To korte, kraftige prosesser strekker seg fra sidene av ryggvirvelkroppen og går sammen med brede flate beinplater ( laminer ) for å danne en hul buegang som beskytter ryggmargen.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom lamina og pedicle?

Hver pedicle danner en av laterale sider av ryggvirvelbuen. De pedikler er forankret til baksiden av ryggvirvellegemet. Hver lamina utgjør en del av det bakre taket på ryggvirvelbuen. Den store åpningen mellom vertebralbuen og kroppen er vertebral foramen, som inneholder ryggmargen.

På samme måte, hva er laminaen til ryggvirvlene? De lamina er en bakre bue av vertebral bein som ligger mellom spinous prosessen (som stikker ut i midten) og de mer laterale pediklene og de tverrgående prosessene til hver vertebra . Paret laminer sammen med den spinøse prosessen utgjør den bakre veggen av den benete ryggmargskanalen.

hvor er ryggvirvelens pedikkel?

De pedicle er en kort projeksjon av bein som kommer direkte fra baksiden av vertebral kropp. De pedicle ligger mellom baksiden av vertebral kroppen og den tverrgående prosessen. Det er to pedikler per vertebra , en på hver side.

Hvor ligger lamina?

De lamina er plassert på baksiden av ryggvirvelen, og det bidrar til å beskytte ryggmargen. Pars interarticularis er en del av lamina . Pars interarticularis: Dette er en region av lamina plassert mellom fasettleddene.

Anbefalt: