Er protoner høye LET?
Er protoner høye LET?

Video: Er protoner høye LET?

Video: Er protoner høye LET?
Video: Мастер класс "Веточка Лаванды" из холодного фарфора 2024, Juni
Anonim

Fordi protoner har ikke mye høyere lineær energioverføring ( LA ) enn fotoner, er den relative biologiske effektiviteten omtrent 1,1. Derfor antas effekter på tumor og normalt vev å være relatert til dose og fraksjonering omtrent som for fotonbehandling.

I denne forbindelse, hva er høy LET?

I dosimetri, lineær energioverføring ( LA ) er mengden energi som en ioniserende partikkel overfører til materialet som krysses per avstandsenhet. EN høy LET vil dempe strålingen raskere, vanligvis gjøre avskjermingen mer effektiv og forhindre dyp penetrasjon.

For det andre, hva er lav LET-stråling? Stråling er klassifisert som enten høy lineær energioverføring (høy LA ) eller lav lineær energioverføring ( lav LET ), basert på mengden energi den overfører per sti -lengde den reiser. Alfa stråling er høy LA ; beta og gamma stråling er lav LET.

Med tanke på dette, hva er det som slippes inn xray?

Definisjonen er at LA er et mål på den konservative kraften som virker på en ladet ioniserende partikkel som beveger seg gjennom materie. Og energioverføring, altså hvor mye av strålingens energi som overføres til materialet den går gjennom. Dette konseptet er relevant for X - stråle sammenlignet med andre strålingstyper.

Hva menes med begrepet relativ biologisk effekt?

De relativ biologisk effektivitet (RBE) er definert som forholdet mellom dosene som kreves av to strålinger for å forårsake samme nivå av effekt . Dermed er RBE avhengig av dosen og det biologiske endepunktet. Størrelsen på RBE-verdier og deres variasjoner er betydelig større for karbon-behandling.

Anbefalt: