Hvordan reagerer Na2S2O3 med jod?
Hvordan reagerer Na2S2O3 med jod?

Video: Hvordan reagerer Na2S2O3 med jod?

Video: Hvordan reagerer Na2S2O3 med jod?
Video: Al(OH)3 + NaOH → Na[Al(OH)4] | Получение гидроксида алюминия и растворение его в избытке щёлочи 2024, Juni
Anonim

Natriumtiosulfat, Na2S2O3 , er brukt som fixer i utvikling av fotografisk film. Mengden Na2S2O3 i en løsning kan bestemmes ved en titrering med jod , I2, ifølge ligning : 2Na2S2O3(aq) + I2(aq) Na2S4O6 +2NaI(aq). NaI er en lysegul og I2 er en dyp lilla.

Med tanke på dette, hva gjør natriumtiosulfat med jod?

Natriumtiosulfat brukes til å redusere jod tilbake til jodid før jod kan kompleks med stivelsen for å danne den karakteristiske blå-svarte fargen. Jeg2 + 2 S2O32 → 2 I + S4O. 62 En gang alle tiosulfat er konsumert jod kan danne et kompleks med stivelsen.

Hva er den kjemiske formelen for natriumtiosulfat og hvordan reagerer det med jodoppløsning? De reaksjon mellom natriumtiosulfat og jod er representert ved følgende ligning :- 2 Na2S203 + Ig: NagS^g 4 2 Nal The reaksjon oppstår øyeblikkelig i homogen fase, men fortsetter med en målbar hastighet i grensesnittet mellom vann og moooklorbenzen siden reaksjon skjer bare på et begrenset tidspunkt

Hva skjer på denne måten når jod reagerer med natriumtiosulfat?

Natriumtiosulfat reagerer med jod å produsere tetrationat natrium og natriumjodid.

Er natriumtiosulfat et oksidasjonsmiddel?

Redoks titrering ved hjelp av natriumtiosulfat , Na2S2O3 (vanligvis) som reduserende middel er kjent som jodometrisk titrering siden den brukes spesifikt for å titrere jod. Den jodetriske titrering er en generell metode for å bestemme konsentrasjonen av en oksidasjonsmiddel i løsning. Dette indikerer endepunktet for titreringen.

Anbefalt: