Hvordan stimulerer FSH follikkelvekst?
Hvordan stimulerer FSH follikkelvekst?

Video: Hvordan stimulerer FSH follikkelvekst?

Video: Hvordan stimulerer FSH follikkelvekst?
Video: Kroppens hormoner 2024, Juli
Anonim

FSH stimulerer de vekst og modning av umodne oocytter til modne (Graafian) follikler før eggløsning. Østrogen er produsert av granulosacellene i utviklingsenheten follikel og gir negativ tilbakemelding på LH-produksjon i den tidlige delen av menstruasjonssyklusen.

Hvordan stimulerer du også follikelvekst?

Hos kvinner er dette hormonet stimulerer de vekst av eggstokkene follikler i eggstokken før utgivelsen av et egg fra ett follikel ved eggløsning. Det øker også østradiolproduksjonen. Hos menn, follikelstimulerende hormon virker på Sertoli-cellene i testiklene til stimulere sædproduksjon (spermatogenese).

I tillegg, hvorfor øker FSH eggløsningen? FSH stimulerer en umoden follikkel til å vokse. Når den er dyrket, frigjør den østradiol, som signaliserer frigjøring av GnRH og LH, noe som ber om eggløsning . I forkant av eggløsning , FSH nivåene vil toppe, og signaliserer at eggstokken frigjør et egg.

I tillegg, hva stimulerer FSH?

Follicle- stimulerende hormon ( FSH ) er et glykoprotein gonadotropin som utskilles av den fremre hypofysen som svar på gonadotropinfrigivende hormon (GnRH) som frigjøres av hypothalamus. Derfor krever modning av spermatozoa FSH og LH. Hos kvinner, LH stimulerer produksjon av østrogen og progesteron fra eggstokken.

Hvorfor vokser ikke folliklene mine?

Follikler som inneholder egg begynner å vokse men gjør det ikke motta de riktige signalene. De follikler Stoppe vokser eller arrestere og bli atretisk gjenværende som små cystiske områder sett på ultralyd. Siden ingen egg modnes eller frigjøres, gjør eggløsning ikke forekomme og hormonet progesteron er ikke laget.

Anbefalt: