Er det Lyme -sykdom i Nord -California?
Er det Lyme -sykdom i Nord -California?

Video: Er det Lyme -sykdom i Nord -California?

Video: Er det Lyme -sykdom i Nord -California?
Video: Путеводитель по Санкт-Петербургу | Expedia 2024, Juni
Anonim

I Nord -California områder hvor Lyme sykdom forekommer, vanligvis er 1–2% av de voksne Ixodes pacificus flåttene og 2–15% av nymfflåttene i gjennomsnitt infisert med Borrelia burgdorferi. Siden 1989 har mer enn 2 600 saker blitt dokumentert i California gjennom 2014.

Er Lyme -sykdommen dessuten tilstede i California?

Lyme sykdom har blitt rapportert fra mange områder av landet, inkludert de fleste fylker i California . Det er ganske sjeldent i San Diego County og er vanligvis funnet på landsbygda. I California , er disse flåttene vanligst i kystområdene og langs den vestlige skråningen av fjellkjeden Sierra Nevada.

Tilsvarende, hva slags flått er det i Nord -California? California er hjemmet til fire av dem, ifølge de føderale sentrene for sykdomskontroll og forebygging.

  • Amerikansk hundetikk (Dermacentor variabilis)
  • Brun hundeflått (Rhipicephalus sanguineus)
  • Rocky Mountain wood tick (Dermacentor andersoni)
  • Western blacklegged tick (Ixodes pacificus)

For det andre, hvor mange tilfeller av Lyme -sykdom er det i California?

Så langt i 2018 bekreftet 23 saker har blitt rapportert i California . I gjennomsnitt 20-30 saker rapporteres til LA County helse hvert år, men bare en håndfull bekreftes som Lyme sykdom . Bekreftet saker varierer fra 0 til 8 per år og mange av dem er fra folk som besøkte steder utenfor Sør California.

Er flått farlig i California?

“ Sett kryss sesong”eksisterer året rundt i nord California . Sommeren er også spesielt farlig for borrelia fordi det er da folk tilbringer mest tid ute, og mange av de vakreste turområdene pleier å være det sett kryss -ridd.

Anbefalt: