Er Amelogenesis imperfecta assosiert med osteogenesis imperfecta?
Er Amelogenesis imperfecta assosiert med osteogenesis imperfecta?

Video: Er Amelogenesis imperfecta assosiert med osteogenesis imperfecta?

Video: Er Amelogenesis imperfecta assosiert med osteogenesis imperfecta?
Video: Osteogenesis imperfecta : pixorize 2024, Juni
Anonim

Amelogenesis imperfecta er en arvelig lidelse som utseendet og strukturen til emaljen er endret. Osteogenesis imperfecta er en genetisk tilstand som kollagen type I påvirkes.

Ved siden av dette, hva er forskjellen mellom Amelogenesis imperfecta og dentinogenesis imperfecta?

Amelogenesis imperfecta vs. Dette er et benlignende stoff som utgjør det midterste laget av tennene. Dentinogenesis imperfecta er forårsaket av mutasjoner i DSPP -gen. Folk med dentinogenesis imperfecta har tenner som er gjennomsiktige og blågrå eller gulbrune i fargen.

Spørsmålet er deretter hva som forårsaker Dentinogenesis imperfecta? Dentinogenesis imperfecta kan påvirke både primære (baby) tenner og permanente tenner. Personer med denne tilstanden kan også ha taleproblemer eller tenner som ikke er plassert riktig i munnen. Dentinogenesis imperfecta er forårsaket av mutasjoner i DSPP -genet og arves på en autosomal dominerende måte.

På tilsvarende måte påvirker Amelogenesis imperfecta alle tennene?

Amelogenesis imperfecta (AI) ( amelogenese - emaljedannelse; imperfecta - ufullkommen) er en lidelse som påvirker strukturen og utseendet til emaljen på tenner . Disse tannlege problemer, som varierer mellom berørt enkeltpersoner, kan påvirke begge primære (baby) tenner og permanent tenner.

Er Amelogenesis imperfecta arvelig?

Amelogenesis imperfecta er også arvet i et autosomalt recessivt mønster; denne formen for lidelsen kan skyldes mutasjoner i ENAM, MMP20, KLK4, FAM20A, C4orf26 eller SLC24A4 gener. Autosomal recessiv arv betyr at to kopier av genet i hver celle endres.

Anbefalt: