Vokser Streptococcus på blodagar?
Vokser Streptococcus på blodagar?

Video: Vokser Streptococcus på blodagar?

Video: Vokser Streptococcus på blodagar?
Video: Et kik på vandløbsflora og Blåbåndet Pragtvandnymfer 2024, Juni
Anonim

Kolonier av Streptococcus pyogenes dyrket på blodagar . Dyrking 24 timer i en aerob atmosfære beriket med 5% karbondioksid. Kolonier er omgitt av en sone med beta-hemolyse. Streptococcus pyogenes er en sfærisk, gram-positiv bakterie som er årsaken til gruppe A streptokokk infeksjoner.

Hvilken Agar vokser Streptococcus følgelig på?

GAS vokser best på komplekse "rike" medier som Trypticase Soy Agar ( TSA ) supplert med 5% saueblod, hvor det vanligvis produserer store soner med β-hemolyse (fullstendig forstyrrelse av erytrocytter og frigjøring av hemoglobin) (fig.

Videre, hvilke bakterier vokser på blodagar? Blood Agar brukes til å dyrke et bredt spekter av patogener, spesielt de som er vanskeligere å dyrke, for eksempel Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae og Neisseria arter. Det er også nødvendig å oppdage og differensiere hemolytiske bakterier, spesielt Streptococcus arter.

Videre, hvorfor brukes blodagar mot streptokokker?

Blodagar er vanligvis brukt å isolere ikke bare streptokokker , men også stafylokokker og mange andre patogener. I tillegg til å gi berikelser for vekst av rasende patogener, Blodagar kan være brukt for å oppdage hemolytiske egenskaper. Beta hemolyse (se fig.

Kan Streptococcus pyogenes vokse på næringsagar?

pyogenes er en fakultativ anaerobe, og den optimale temperaturen for vekst er 37 ° C. EN næringsstoff -rikt medium er nødvendig for S. pyogenes vekst, og både blod og serum kan fremme veksten. Kolonier vokser på MS agar er vist i figur 5.3 (C).

Anbefalt: