Innholdsfortegnelse:

Er det en test for arsenforgiftning?
Er det en test for arsenforgiftning?

Video: Er det en test for arsenforgiftning?

Video: Er det en test for arsenforgiftning?
Video: Ненужный плод – Один за всех – 11.04.2021 2024, Juni
Anonim

Tester er tilgjengelige å diagnostisere forgiftning ved å måle arsenikk i blod, urin, hår og negler. De urin testen er mest pålitelige test for arsen eksponering innenfor de siste dagene. Urin testing må gjøres innen 24–48 timer for en nøyaktig analyse av en akutt eksponering.

Med tanke på dette, vises arsen i blodprøver?

Arsenikk er ikke sannsynlig oppdages i blod prøver tatt mer enn 2 dager etter eksponering fordi det har blitt integrert i ikke -vaskulært vev. Følgelig, blod er ikke et godt eksemplar å skjerme for arsenikk , selv om det er periodisk blod nivåer kan bestemmes for å følge effektiviteten av terapien.

Hvor lang tid tar det også å få arsenforgiftning? De symptomer på arsenforgiftning kan være akutt, eller alvorlig og umiddelbar, eller kronisk, der helseskader er opplevd over en lengre periode. Dette vil ofte avhengig av de eksponeringsmetode. EN person som har svelget arsenikk kan vise tegn og symptomer innen 30 minutter.

Og hvordan får du arsenforgiftning?

Arsentoksisitet kan oppstå når en person utsettes for giftige mengder arsen av:

  • Pusteluft som inneholder arsen.
  • Å spise mat forurenset med arsen.
  • Drikkevann forurenset med arsen.
  • Bor i områder med høye naturlige nivåer av arsen.
  • Jobber i en jobb som involverer arsen.

Kan du smake arsen?

Arsenikk er en kreftfremkallende type som er grå, sølv eller hvit. Arsenikk er ekstremt giftig for mennesker. Hva gjør arsenikk spesielt farlig er at den ikke har en smak eller lukt, så du kan bli utsatt for det uten å vite det.

Anbefalt: