Hva brukes tannlegeringer til?
Hva brukes tannlegeringer til?

Video: Hva brukes tannlegeringer til?

Video: Hva brukes tannlegeringer til?
Video: Dental Casting Alloys | Dental Materials | Super Simplified 2024, September
Anonim

Tannlegeringer er brukt i en rekke applikasjoner, alt fra restaureringer (enten permanente eller midlertidige) til filer, instrumenter og burs for tann endring eller veiledning tann bevegelse.

Videre, hva er tannlegering?

Legering : Det er en kombinasjon av 2 eller flere metaller . Det gjør det mulig å kombinere de beste egenskapene til mange metaller for spesifikke formål. [Innlegg, lang spenn bro, delvis protese, etc.]? Forming: Metaller & legeringer er formet av tannstøping teknologi.

Spørsmålet er deretter hvilke elementer som er gode for bruk i tannarbeid? Tennene kan fylles med gull ; porselen; sølv amalgam (som består av kvikksølv blandet med sølv , tinn , sink og kobber); eller tannfarget, plast og materialer som kalles komposittharpiksfyllinger. Det er også et materiale som inneholder glasspartikler og er kjent som glassionomer.

Folk spør også, hvilke metaller som brukes i tannbehandling?

Platinagruppemetaller i tannbehandling Platina og i langt større grad palladium er de viktigste platinagruppemetallene som brukes i tannreparasjoner. Metallene blandes vanligvis med gull eller sølv samt kobber og sink i varierende forhold til produksjonslegeringer egnet for tanninnlegg, kroner og broer.

Blir platina brukt i tannlegen?

I tannlege industri, platina er brukt i konstruksjonen av kroner, broer, pins og annet tannlege utstyr, så vel som i fyllinger, og bruken forventes å øke i fremtiden.

Anbefalt: