Hva bør din a1c være hvis du er over 65?
Hva bør din a1c være hvis du er over 65?

Video: Hva bør din a1c være hvis du er over 65?

Video: Hva bør din a1c være hvis du er over 65?
Video: Top 8 Prediabetes Symptoms You Need To Know (Reverse Prediabetes) 2024, Juni
Anonim

Sporing av blodsukkerkontroll over tid

Generelt har kliniske retningslinjer anbefalt en A1c mål på mindre enn 7% for de fleste (ikke nødvendigvis inkludert eldre eller veldig syke), med en lavere mål - nærmere normalt, eller under 6,5% - for yngre mennesker.

På samme måte spør folk, hva er det normale blodsukkernivået for eldre?

Mål blodsukkernivåer bør individualiseres. Hos skrøpelige pasienter, fastende plasma glukosenivåer bør område fra 100 til 140 mg/dl, og postprandiale verdier bør være <200 mg/dl. Eldre fag kan kreve ekstra pedagogisk støtte for å bli dyktige i egenkontroll av blodsukker.

I tillegg, hva er det normale blodsukkernivået for en 70 -åring? EN vanlig Fasting blodsukkernivå er mellom 70 og 100 mg/dl (milligram per desiliter blod ).

Med tanke på dette, hva er et farlig nivå på a1c?

Et normalt A1C -nivå er under 5,7%, et nivå på 5,7% til 6.4% indikerer prediabetes, og et nivå på 6.5% eller mer indikerer diabetes. Innenfor 5,7% til 6.4% prediabetes -området, jo høyere A1C er, desto større er risikoen for å utvikle type 2 -diabetes.

Går a1c opp med alderen?

MÅL-Selv om glykemiske nivåer er kjent for stige med normal aldring , ikke -diabetiker A1C rekkevidde er ikke alder spesifikk. Foreningen til A1C med alder var lik når den var begrenset til undergruppen av FOS-personer med NGT og etter justeringer for kjønn, BMI, fastende glukose og 2-timers glukoseverdier etter belastning.

Anbefalt: