Blir OCD verre med alderen?
Blir OCD verre med alderen?

Video: Blir OCD verre med alderen?

Video: Blir OCD verre med alderen?
Video: Obsessive Compulsive Disorder in Malayalam 2024, Juni
Anonim

OCD begynner vanligvis i ungdomsårene, men kan starte tidlig i voksen alder eller barndom. Fordi symptomer vanligvis forverres med alderen , kan folk ha problemer med å huske når OCD begynte, men kan husker noen ganger når de først la merke til at symptomene forstyrret deres liv.

Med tanke på dette, forsvinner OCD med alderen?

De fleste mener nok det første alternativet, men vi kan svar begge på en gang. Obsessiv-kompulsiv lidelse er en kronisk tilstand. Dette betyr at det ikke vil fikse seg selv og generelt ikke blir fullstendig helbredet. Så til det første spørsmålet: OCD gjør det ikke gå vekk alene, uten behandling.

I tillegg, hvordan kan jeg stoppe OCD fra å bli verre? 25 tips for å lykkes i din OCD -behandling

  1. Forvent alltid det uventede.
  2. Vær villig til å akseptere risiko.
  3. Søk aldri trygghet hos deg selv eller andre.
  4. Prøv alltid å være enig i alle tvangstanker - aldri analyser, spør eller argumenter med dem.
  5. Ikke kast bort tid på å prøve å forhindre eller ikke tenke tankene dine.

Hvorfor har OCD plutselig blitt verre?

Stress forårsaker ikke OCD , selv om symptomene noen ganger begynner etter en alvorlige traumer, for eksempel død av en kjæreste. Og hvis OCD symptomer er allerede tilstede, kan stress forverre disse symptomene. Angst , tretthet og sykdom - selv stresset forbundet med positive hendelser, for eksempel ferier og ferier - kan påvirke OCD.

Hva skjer hvis OCD blir ubehandlet?

Folk med OCD er i fare for også å lide av angstlidelser. Hvis den ikke behandles , OCD kan forverres til det punktet at den lidende utvikler fysiske problemer, blir ute av stand til å fungere eller opplever selvmordstanker. Omtrent 1% av OCD lider dør av selvmord.

Anbefalt: