Hvilke organer passerer maten gjennom i fordøyelsessystemet?
Hvilke organer passerer maten gjennom i fordøyelsessystemet?

Video: Hvilke organer passerer maten gjennom i fordøyelsessystemet?

Video: Hvilke organer passerer maten gjennom i fordøyelsessystemet?
Video: Fordøyelsen 2024, September
Anonim

De hule organene som utgjør GI -kanalen er munnen, spiserøret, magen, tynntarmen , tykktarmen -som inkluderer endetarmen og anus. Mat kommer inn i munnen og går til anus gjennom de hule organene i GI -kanalen. Leveren , bukspyttkjertelen og galleblæren er de faste organene i fordøyelsessystemet.

Også spurt, hvordan maten går gjennom fordøyelsessystemet?

Mat beveger seg gjennom din GI traktat ved en prosess som kalles peristaltikk. De store, hule organene i GI traktat inneholder et lag med muskler som gjør at veggene kan bevege seg. De fordøyelsen prosessen starter når du legger mat i munnen din.

For det andre, hvilke av følgende organer er ikke involvert i fordøyelsen av mat? Organer som hjelper til med fordøyelsen, men som ikke er en del av fordøyelseskanalen, er:

  • Tunge.
  • Kjertler i munnen som lager spytt.
  • Bukspyttkjertelen.
  • Lever.
  • Galleblære.

Her er organene i fordøyelsessystemet og deres funksjoner?

Den består av en serie muskler som koordinerer bevegelsen av mat og andre celler som produserer enzymer og hormoner for å hjelpe til med nedbrytning av mat. Underveis er tre andre organer som trengs for fordøyelse : leveren, galleblæren og bukspyttkjertelen.

Hva hjelper til med å flytte mat gjennom fordøyelseskanalen?

Den store, hule organer av fordøyelseskanalen inneholder et lag med muskler som gjør det mulig for veggene bevege seg . De bevegelse av orgelvegger kan drive mat og væske gjennom de system og kan også blande innholdet i hvert organ. Mat beveger seg fra det ene organet til det neste gjennom muskelvirkning kalt peristaltikk.

Anbefalt: