Hva er mikrolaryngoskopi?
Hva er mikrolaryngoskopi?

Video: Hva er mikrolaryngoskopi?

Video: Hva er mikrolaryngoskopi?
Video: Hva er filler? 2024, Juni
Anonim

Mikrolaryngoskopi er en kirurgisk prosedyre utført gjennom et kirurgisk instrument kalt et laryngoskop som plasseres gjennom munnen for å avsløre vokalfoldene. Et mikroskop brukes for å undersøke vokalfoldene i detalj.

Hva betyr en mikrolaryngoskopi her?

Mikrolaryngoskopi betyr en kirurgisk undersøkelse av strupehodet (taleboks) under generell bedøvelse. Målet med mikrolaryngoskopi er å finne ut mer detaljert hva som er galt med strupehode og stemmebånd, og om mulig prøve å forbedre stemmen din.

Spørsmålet er deretter hva som er en laryngoskopi -prosedyre? I laryngoskopi , omfanget, et tynt, fleksibelt visningsrør, føres gjennom nesen og ledes til vokalfoldene eller strupehodet. En fiberoptisk kabel tillater legen å direkte inspisere nesen, halsen og strupehodet for abnormiteter. Laryngoskopi utføres vanligvis ved bruk av lokalbedøvelse om nødvendig.

Hva kan jeg spise ved siden av ovenstående etter en mikrolaryngoskopi?

Start med kjølige, klare væsker; smaksatt ispopp; og iskrem. Prøv deretter myk mat som pudding, yoghurt, hermetisk eller kokt frukt, eggerøre og potetmos. Gjøre ikke spise hardt eller skrapete mat for eksempel chips eller rå grønnsaker til halsen har grodd.

Er stemmebåndsoperasjon smertefullt?

Du kan oppleve mindre ubehag i halsen eller ømhet i kjeven, men smerte er sjelden alvorlig. Legen din kan anbefale en dose uten resept smerte lindringsmedisin, om nødvendig. Legen din undersøker din stemmebåndene i løpet av denne tiden for å sikre at stemmebåndene er helbredende.

Anbefalt: