Hva er positive sjekker på befolkningen?
Hva er positive sjekker på befolkningen?

Video: Hva er positive sjekker på befolkningen?

Video: Hva er positive sjekker på befolkningen?
Video: САМОЕ НЕУДАЧНОЕ АСМР 😅 MOST UNSUCCESSFUL ASMR 2024, September
Anonim

Positive sjekker til befolkning vekst er ting som kan forkorte gjennomsnittlig levetid, for eksempel sykdom, krigføring, hungersnød og dårlige leve- og arbeidsmiljøer.

Også spurt, hva er befolkningssjekk?

The Malthusian Theory of Befolkning er en eksponensiell teori befolkning vekst og matematikkvekst. Han trodde det gjennom forebyggende sjekker og positivt sjekker , befolkning ville bli kontrollert for å balansere mattilførselen med befolkning nivå.

Er også malthusiansk teori fortsatt relevant i dag? Så, ja, at fødselsraten bør begrenses til å øke livskvaliteten fortsatt en gyldig synsvinkel. Når det er sagt, er det noen mer ekstreme tolkninger av Malthus ideer. For eksempel, Malthus selv syntes han å hevde at livskvalitet ikke ville bli bedre i Europa, bare på grunn av disse prinsippene.

Hva er forebyggende kontroller her?

Malthus trodde det var to typer " sjekker "som til enhver tid holdt befolkningsveksten på linje med veksten i mattilførselen:" forebyggende kontroller ", for eksempel moralske begrensninger (avholdenhet og forsinkelse av ekteskap til økonomien blir balansert), og begrensning av ekteskap mot personer som lider av fattigdom eller

Hva er kritikken til Malthus?

Ifølge noen kritikere, Malthusian Teori er bare pessimistisk. Dermed gir det et dystert bilde og truer folket med elendighet, fattigdom, epidemier, kriger, tørke og flom. William Godwin har med rette observert at "en svart og forferdelig demon alltid er klar til å slå menneskehetens håp".

Anbefalt: