Er Meckel diverticulum A True eller false?
Er Meckel diverticulum A True eller false?

Video: Er Meckel diverticulum A True eller false?

Video: Er Meckel diverticulum A True eller false?
Video: Meckel's Diverticulum /Meckel's Diverticulum Surgery/ Management of Symptomatic Meckel's Diverticula 2024, Juni
Anonim

Diverticula beskrives som å være sant eller usant avhengig av lagene som er involvert: Ekte divertikula involvere alle lag av strukturen, inkludert muscularis propria og adventitia, som f.eks Meckels divertikulum . Falske divertikler (også kjent som "pseudodiverticula") involverer ikke muskuløse lag eller adventitia.

Følgelig, er Meckel et ekte divertikulum?

EN Meckels divertikulum , a ekte medfødt divertikulum , er en liten bule i tynntarmen som er tilstede ved fødselen og en rest av rester av den omphalomesenteriske kanalen (også kalt vitellinkanalen eller eggeplommestammen).

Også, hvor forekommer Meckel diverticulum? Meckels divertikulum er en utposning eller bule i den nedre delen av tynntarmen. Bulen er medfødt (tilstede ved fødselen) og er en rest av navlestrengen. Meckels divertikulum er den vanligste medfødte defekten i mage -tarmkanalen. Den inntreffer i omtrent 2% til 3% av befolkningen generelt.

I tillegg, hva er et ekte divertikulum?

EN divertikulum er et slimhinneutspring gjennom tarmveggen som oppstår langs naturlige områder med svakhet. Ekte divertikula inneholder alle lag i mage -tarmveggen (slimhinne, muscularis propria og adventitia) (f.eks. Meckel divertikulum ).

Hvordan er Meckels divertikulumdiagnose?

De diagnose av Meckels divertikulum bør vurderes hos pasienter med uforklarlige magesmerter, kvalme og oppkast eller tarmblødning. Den mest nyttige metoden for diagnose er med en technetium-99m pertechnetate scan, som er avhengig av opptak av isotopen i heterotopisk vev.

Anbefalt: