Går lymfødem alltid frem?
Går lymfødem alltid frem?

Video: Går lymfødem alltid frem?

Video: Går lymfødem alltid frem?
Video: Inntil den dag Gud tar meg hjem 2024, September
Anonim

Lymfødem , hvis ubehandlet, har en tendens til å framgang over tid og kan gå videre i etapper. Det er variabel penetrasjon og noen pasienter vil framgang raskere og mer enn andre. Noen ganger kan pasienter gå tiår og ikke framgang . En subklinisk tilstand der hevelse ikke er tydelig til tross for nedsatt lymfetransport.

Når det gjelder dette, forverres lymfødem alltid?

Likevel er det mange mennesker som har milde lymfødem som forsvinner med behandlingen og aldri blir et stort problem. For andre, tilstanden forverres . De senere stadiene av lymfødem kan ofte ikke reverseres helt fordi vevet under huden har blitt skadet.

Vet også, forsvinner lymfødem noen gang? Lymfødem kan ikke kureres, men med passende behandling de viktigste symptomene, nemlig hevelse og risiko for infeksjon (cellulitt) kan bli forbedret og kontrollert. Hud og underliggende vev vil også bli bedre, funksjon/mobilitet av lemmen bør øke og de psykologiske effektene vil bli minimert.

Ved siden av dette, kan lymfødem symptomer komme og gå?

Hevelsen det gjør eksisterer kan komme og gå . På dette stadiet, lymfødem sies å være reversibel. Det kan være tider der det ikke er hevelse. Trinn III lymfødem er en alvorlig og langvarig opphopning av ødem eller hevelse i kroppsdelen.

Hvor lang tid tar lymfødem å utvikle?

Hos mennesker som utvikle lymfødem , symptomer vises vanligvis innen 3 år etter operasjonen, selv om mange tilfeller vises 3-5 år etter behandling.

Anbefalt: