Hva er ditt perifere nervesystem?
Hva er ditt perifere nervesystem?

Video: Hva er ditt perifere nervesystem?

Video: Hva er ditt perifere nervesystem?
Video: Sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet 2024, Juni
Anonim

Det perifere nervesystemet (PNS) er en av to komponenter som utgjør nervesystemet av bilaterale dyr, med de den andre delen er de sentral nervesystemet (CNS). De PNS består av nervene og ganglia utenfor de hjerne og ryggmarg. Kranial nerve ganglia stammer fra de CNS.

Med tanke på dette, hvor er ditt perifere nervesystem?

Det perifere nervesystemet refererer til deler av nervesystemet utenfor de hjerne og ryggmarg. Det inkluderer de kranial nerver , ryggrad nerver og deres røtter og grener, perifere nerver og nevromuskulære veikryss.

hva er strukturene i det perifere nervesystemet? De perifert nervesystem består av nerver som forgrener seg fra hjernen og ryggmargen. Disse nerver danne kommunikasjonsnettverket mellom CNS og kroppsdelene. De perifert nervesystem er videre inndelt i det somatiske nervesystemet og det autonome nervesystemet.

På samme måte, hva er forskjellen mellom CNS og PNS?

Grunnleggende strukturer. De CNS består av hjernen og ryggmargen, mens PNS inkluderer alt annet vev i nervesystemet. Alle sensoriske reseptorer, sensoriske nevroner og motoriske nevroner er en del av PNS . Grupper av nevroner dannes i begge CNS og PNS.

Hva er de viktigste perifere nervene?

PNS består av nerver og ganglier utenfor hjernen og ryggmargen. De hoved - funksjonen til PNS er å koble CNS til lemmer og organer, og fungerer i hovedsak som et relé mellom hjernen og ryggmargen og resten av kroppen.

Lumbosakral plexus (L1 – Co1)

  • lumbal plexus.
  • sakral plexus.
  • pudendal plexus.

Anbefalt: