Hva må cellene gjøre for at de ikke skal bli mindre?
Hva må cellene gjøre for at de ikke skal bli mindre?

Video: Hva må cellene gjøre for at de ikke skal bli mindre?

Video: Hva må cellene gjøre for at de ikke skal bli mindre?
Video: Drowning: What Happens Moment by Moment 2024, Juni
Anonim

Celler reprodusere ved å dele seg i to, en prosess som kalles celle inndeling. Hva må cellene gjøre mellom divisjoner til gjøre sikker at de ikke gjør det bare bli mindre og mindre ? < cellene trenger å vokse> 2. Den genetiske informasjonen til a celle bæres i sitt DNA (forkortelse for deoksyribonukleinsyre).

Ved siden av dette, hva må cellene gjøre for å sikre at de ikke blir mindre?

Svaret er: celle vokser i størrelse. Før mitosen begynner, celler må doble genetisk materiale, vokse i størrelse og doble andre organeller. Veksten av celler som en forberedelse til divisjon skjer i G2 -fasen av interfasen.

For det andre, hva må cellene gjøre før de deler seg? Før en celle kan dele opp , den må løse sine kromosomer og kopiere alt sitt DNA, slik at hver ny celle vil få en komplett kopi.

Hva må cellene dessuten gjøre for å sikre at et fullt sett med DNA blir videreført til hver dattercelle?

Mitose. Mitose brukes til å produsere datterceller som er genetisk identiske med foreldrene celler . De celle kopierer - eller 'replikerer' - kromosomene, og deler deretter de kopierte kromosomene likt med forsikre at hver dattercelle har en fult sett.

Hva vil skje hvis celledeling ikke kontrolleres?

Forskere sier at en av foreldrene celle eller delingen celle , danner to identiske datter celler (litt som tvillinger). Hvis de celle syklus er ikke forsiktig kontrollert , det kan forårsake en sykdom som kalles kreft, som forårsaker celledeling til skje for fort. En svulst kan som følge av denne veksten.

Anbefalt: