Hvorfor spise mais hvis det ikke fordøyes?
Hvorfor spise mais hvis det ikke fordøyes?

Video: Hvorfor spise mais hvis det ikke fordøyes?

Video: Hvorfor spise mais hvis det ikke fordøyes?
Video: NAPOLEON Uten BAKING på 15 minutter! Den LASTE og raskeste Napoleonskaken 2024, Juni
Anonim

Kroppen kan ikke fordøye mais

Korn er høy i cellulose, som er en uløselig fiber som kroppen ikke kan fordøye . Tygge korn forlonger kan også hjelpe fordøyelsessystemet med å bryte ned cellulosemurer for å få tilgang til flere av næringsstoffene

Med tanke på dette, hvorfor spise mais hvis det ikke fordøyes?

Det ville ikke være noe poeng i spiser den hvis det var det ikke. Søt korn blir fordøyd, ellers ville det forringe poenget spiser den. Innsiden av hver kjerne er nesten ren stivelse og fordøyes veldig lett. Men den er omgitt av en celluloseskall, og mennesker har ingen måte å bryte ned cellulosemolekyler.

Man kan også spørre, hva som får mat til å ikke fordøyes? Det kan skyldes skade på vagusnerven, som regulerer fordøyelsessystemet. En skadet vagusnerve forhindrer at muskler i mage og tarm fungerer, og forhindrer dem mat fra å bevege seg gjennom fordøyelsessystemet ordentlig. Ofte årsaken gastroparese er ukjent.

Når det gjelder dette, er mais dårlig for fordøyelsessystemet?

Korn . For mye av noe er dårlig til fordøyelse , men korn i store mengder, på grunn av det høye celluloseinnholdet, kan det føre til betydelige mage -tarm symptomer. Korn passerer gjennom systemet ditt ufordøyd; som sådan kan det forårsake kramper, magesmerter, og gass inn de prosess.

Får du noe næring fra mais?

Korn er næringsrik og gir fiber som hjelper fordøyelsen, pluss folat, tiamin, fosfor, vitamin C og magnesium (ca. 10% av den daglige verdien for hver).

Anbefalt: