Hva er en kloridblodprøve?
Hva er en kloridblodprøve?

Video: Hva er en kloridblodprøve?

Video: Hva er en kloridblodprøve?
Video: Verdens viktigste blodprøve. 2024, Juni
Anonim

EN klorid blodprøve måler mengden på klorid i din blod . Klorid er en type elektrolytt. Klorid måles ofte sammen med andre elektrolytter for å diagnostisere eller overvåke tilstander som nyresykdom, hjertesvikt, leversykdom og høy blod press.

Folk spør også, hva betyr det når kloridet ditt er høyt i en blodprøve?

Et økt nivå på blodklorid (kalt hyperkloremi) indikerer vanligvis dehydrering, men kan også oppstå med andre problemer som forårsaker høyt blod natrium, for eksempel Cushings syndrom eller nyresykdom.

På samme måte, hvorfor skulle kloridet ditt være lavt? Takeaway. Hypokloremi oppstår når det er et lavt level av klorid i din kropp. Det kan skyldes væsketap gjennom kvalme eller oppkast eller av eksisterende tilstander, sykdommer eller medisiner. Din legen kan bruke en blodprøve for å bekrefte hypokloremi.

Følgelig, hva er symptomene på høyt klorid?

De symptomer som kan indikere hyperkloremi er vanligvis de som er knyttet til det underliggende årsaken av høyt klorid nivå.

Disse symptomene kan omfatte:

  • utmattelse.
  • muskel svakhet.
  • overdreven tørst.
  • tørre slimhinner.
  • høyt blodtrykk.

Hva er kloridets rolle i kroppen?

Klorid er en av de viktigste elektrolyttene i blod . Det hjelper til med å holde mengden væske i og utenfor cellene i balanse. Det hjelper også å opprettholde riktig blod volum, blod trykk og pH i din kropp væsker. Mesteparten av klorid i din kropp kommer fra saltet (natrium klorid ) du spiser.

Anbefalt: