Hvilket land er i fase 4 av den demografiske overgangen?
Hvilket land er i fase 4 av den demografiske overgangen?

Video: Hvilket land er i fase 4 av den demografiske overgangen?

Video: Hvilket land er i fase 4 av den demografiske overgangen?
Video: Den demografiske overgangen 2024, Juli
Anonim

Når det er sagt, ses trinn 4 i DTM som en ideell plassering for et land fordi total befolkningsvekst er gradvis. Eksempler på land i trinn 4 i den demografiske overgangen er Argentina , Australia , Canada , Kina , Brasil , det meste av Europa, Singapore , Sør-Korea , og USA

På denne måten, hva er noen av problemene landene står overfor i fase 4 av den demografiske overgangen?

Under scene fire er det både lave fødselsrater og lave dødeligheter. Fødselsrater kan falle til godt under erstatningsnivået slik det har skjedd i land som Tyskland, Italia og Japan, noe som fører til en krympende befolkning, en trussel mot mange næringer som er avhengige av befolkningsvekst.

Vet du også, hvilket land er i fase 3 av den demografiske overgangen? Som sådan blir trinn 3 ofte sett på som en markør for betydelig utvikling. Eksempler på trinn 3 -land er Botswana , Colombia , India, Jamaica , Kenya, Mexico, Sør -Afrika og De forente arabiske emirater , bare for å nevne noen få.

På samme måte kan man spørre, hvilket land er i fase 5 av den demografiske overgangen?

Mulige eksempler på trinn 5 -land er Kroatia, Estland, Tyskland , Hellas, Japan, Portugal og Ukraina. I følge DTM bør hvert av disse landene ha negativ befolkningsvekst, men dette har ikke nødvendigvis vært tilfelle.

Hvilke land er i første fase av den demografiske overgangen?

På 1. stadie fødsels- og dødsraten er begge høye. Så befolkningen forblir lav og stabil. Steder i Amazonas, Brasil og bygdesamfunn i Bangladesh ville være på dette scene.

Anbefalt: