Er det en melanomvaksine?
Er det en melanomvaksine?

Video: Er det en melanomvaksine?

Video: Er det en melanomvaksine?
Video: JEG ER EN KLOVN by DEADÖSAURUS (feat. Mickey Fra Muleby & Frito-Bandet) 2024, Juni
Anonim

I motsetning til vaksiner mot influensa, lungebetennelse og andre sykdommer, vaksiner mot melanom ikke forhindre melanom . De vaksiner er adjuvant kreftbehandling for pasienter som allerede har operert for å fjerne melanom svulster. Lær mer om hvordan immunterapi og adjuvant terapi fungerer.

Hvilken forskning blir det også gjort på melanom?

Melanom peptidvaksiner er å være evaluert i kliniske studier for pasienter med både lokalisert og avansert melanom . Forskning har vist at vaksinasjon kan få immunsystemet til å slåss melanom , selv ved avansert sykdom, men disse terapiene regnes fortsatt som eksperimentelle.

Man kan også spørre, hva er sjansene for at melanom kommer igjen? Pasienter med melanom er også kl Fare av tilbakefall av den opprinnelige kreften. Andre primær melanomer utvikle seg med en hastighet på omtrent 0,5 prosent per år de første fem årene og deretter med en lavere hastighet. Forekomsten av en andre primær svulst er spesielt høy hos pasienter i alderen 15 til 39 eller 65 til 79 år.

Dessuten, hva er den nye behandlingen for melanom?

Immunkontrollhemmere: Nyere legemidler som pembrolizumab (Keytruda), nivolumab (Opdivo) og ipilimumab (Yervoy) blokkerer proteiner som normalt undertrykker T-celle immunrespons mot melanom celler. Disse stoffene er nå en av bærebjelkene i behandling for avanserte melanomer.

Hvor effektiv er melanomvaksinen for hunder?

De vaksine er merket for bruk i hunder med trinn II eller III oralt melanom der effektive lokal sykdomskontroll er oppnådd. Gjeldende forskning viser at vaksine forlenger overlevelsestiden til 1-2 år med lokal svulstkontroll.

Anbefalt: