Hva er de forskjellige typene IV -linjer?
Hva er de forskjellige typene IV -linjer?

Video: Hva er de forskjellige typene IV -linjer?

Video: Hva er de forskjellige typene IV -linjer?
Video: 82. "5 ideas para hacer en 10 minutos" Regalar o Vender eventos: boda, bautizo, comunión 2024, September
Anonim

Medisinering, væske eller blod kan leveres inn i blodet ved hjelp av tre forskjellige typer av IV -er: perifere IV -er, sentrale linjer eller midtlinjekateter. Perifere IV er de fleste felles , plassert på kort sikt. Sentral Linjer brukes vanligvis til langtidsbehandlinger. Midtlinjekatetre brukes som en mindre invasiv metode.

På samme måte blir det spurt, hva kalles en vanlig IV?

An intravenøs midtlinjen er en slags intravenøs ( IV ) linje som brukes til å gi medisiner og væsker. Det er et tynt, mykt plastrør kalt et kateter som settes inn gjennom huden og inn i en vene. Det er derfor det er det kalt en sentral linje eller et sentralt venekateter.

For det andre, hva er forskjellen mellom en PICC -linje og en IV -linje? EN PICC -linje er et perifert innsatt sentralt kateter. Den settes inn i en perifer vene på armen og tres opp gjennom venen for å sitte i en sentral beliggenhet i en større vene nærmere hjertet. Den brukes når det er behov for lang sikt intravenøs infusjon. IV står for intravenøs.

Bare så mange typer IV -kanyler er det?

tre

Hva betyr IV?

IV er forkortelse for "intravenøs." Ordet "intravenøst" er ganske riktig et adjektiv. I denne formen gikk den inn på det engelske språket rundt 1849. Det betyr, ifølge Merriam Websters Collegiate Dictionary, "lokalisert, fremført eller forekommende i eller inn via en vene."

Anbefalt: