Innholdsfortegnelse:

Hva kjennetegner leveren?
Hva kjennetegner leveren?

Video: Hva kjennetegner leveren?

Video: Hva kjennetegner leveren?
Video: What Are the Symptoms of Liver Cancer? 2024, Juni
Anonim

Den har en gummiaktig tekstur og er rødbrun i farge . En av de mest unike egenskapene til leveren er at den har evnen til i noen tilfeller å regenerere eller regrow, forskjellige deler av seg selv i tilfelle skade. Leveren har en trekantet form og er delt inn i fire fliker.

Videre, hva er leverens fem hovedfunksjoner?

Leverens hovedfunksjoner er:

  • Galleproduksjon og utskillelse.
  • Utskillelse av bilirubin, kolesterol, hormoner og medisiner.
  • Metabolisme av fett, proteiner og karbohydrater.
  • Enzymaktivering.
  • Lagring av glykogen, vitaminer og mineraler.
  • Syntese av plasmaproteiner, for eksempel albumin, og koagulasjonsfaktorer.

Man kan også spørre, hva er det første tegn på leverproblemer? De først symptomer på lever svikt er ofte kvalme, tap av matlyst, tretthet og diaré. Fordi disse symptomene kan ha mange årsaker, kan det være vanskelig å si at lever mislykkes. Men som lever svikt utvikler seg, symptomene blir mer alvorlige.

Hva er leverens funksjon i et menneske ved siden av ovenfor?

De leveren hovedjobben er å filtrere blodet som kommer fra fordøyelseskanalen, før det sendes til resten av kroppen. De lever detoksifiserer også kjemikalier og metaboliserer medisiner. Når det gjør det, vil lever skiller ut galle som havner tilbake i tarmen.

Hva består leveren av?

Lever vev er består av mange mindre enheter av lever celler som kalles lobules. Mange kanaler som bærer blod og galle løper mellom lever celler. Blod som kommer fra fordøyelsesorganene strømmer gjennom portalvenen til lever , bærer næringsstoffer, medisiner og også giftige stoffer.

Anbefalt: