Hva er halvkritisk instrument?
Hva er halvkritisk instrument?

Video: Hva er halvkritisk instrument?

Video: Hva er halvkritisk instrument?
Video: Hva er egentlig musikkteknologi? 2024, Kan
Anonim

Kritisk - Kirurgisk instrumenter og andre invasive enheter som brukes til å trenge gjennom bløtvev eller bein. Eksempler er: tang, skalpell, beinmeisler, skalere og burs. Semi - Kritisk – Instrumenter som ikke trenger inn i bløtvev eller bein, men kommer i kontakt med oralt vev.

Spørsmålet er også, hva er halvkritiske elementer?

Semikritiske elementer er de som kommer i kontakt med slimhinner eller ikke -intakt hud. Respiratorisk terapi og anestesiutstyr, noen endoskoper, laryngoskopblader, esophageal manometri sonder, anorektale manometri katetre og membranpassende ringer er inkludert i denne kategorien.

For det andre, hva er forskjellen mellom et kritisk instrument og et halvkritisk instrument? Kritiske virkemidler trenger inn i bløtvev eller bein (dvs. skalpeller, skalere og burs). Semi - kritiske virkemidler komme i kontakt med oralt vev uten penetrasjon (dvs. tannspeil og tanntrykkskuffer). Ikke- kritiske virkemidler kontakt intakt hud.

Hva er viktige instrumenter ved siden av ovenfor?

Kritiske virkemidler inkluderer tang, skalpell, beinmeisler, skalere og kirurgiske burs. 2) Semi- kritiske virkemidler er de som ikke trenger inn i bløtvev eller bein, men som kommer i kontakt med slimhinner eller ikke-intakt hud, for eksempel speil, flerbruksavtrykkskuffer og amalgamkondensatorer.

Er en skalpell en semi -kritisk enhet?

Gjenbrukbar medisinsk enheter er enheter at helsepersonell kan behandle og gjenbruke flere pasienter. Kritiske enheter , for eksempel kirurgisk tang, kommer i kontakt med blod eller normalt sterilt vev. Semi - kritiske enheter , for eksempel endoskoper, kommer i kontakt med slimhinner.

Anbefalt: