Er overfladisk spredning av melanom farlig?
Er overfladisk spredning av melanom farlig?

Video: Er overfladisk spredning av melanom farlig?

Video: Er overfladisk spredning av melanom farlig?
Video: Stråling Overalt omkring Os: Hvor Farligt Er Det? 2024, Juli
Anonim

Overfladisk spredning av melanom in situ er ikke farlig ; det blir bare potensielt livstruende hvis det er invasivt melanom utvikler seg innenfor den.

Med tanke på dette, er overfladisk spredning av melanom dødelig?

Melanom er vanligvis kureres når det oppdages og behandles tidlig. En gang melanom har spre dypere inn i huden eller andre deler av kroppen, blir det vanskeligere å behandle og kan være dødelig . Den estimerte femårige overlevelsesraten for amerikanske pasienter hvis melanom oppdages tidlig om 98 prosent.

Vet også, hvor raskt sprer melanom seg? Melanom kan vokse veldig raskt . Det kan bli livstruende på så lite som seks uker, og hvis det ikke blir behandlet, kan det spre til andre deler av kroppen. Melanom kan vises på huden som normalt ikke er utsatt for sol. Nodulær melanom er en svært farlig form for melanom som ser annerledes ut enn vanlig melanomer.

Når det gjelder dette, hvilket stadium er overfladisk spredning av melanom?

Overfladisk spredning av melanom er en type hudkreft som sakte vokser horisontalt over hudens spiller før de går til de dypere lagene. Det er den vanligste formen for melanom , står for 70 prosent av alle tilfeller.

Er overfladisk spredning av melanom det samme som melanom in situ?

Hvis alle melanom cellene er begrenset til underhuden det kalles a melanom in situ . Melanom insitu har en utmerket prognose fordi den ikke har potensial til det spre rundt kroppen. Overfladisk spredning av melanom er den vanligste typen invasiv melanom og står for 50% av alt melanom i Storbritannia.

Anbefalt: