Hva er den normale størrelsen på høyre leverlob?
Hva er den normale størrelsen på høyre leverlob?

Video: Hva er den normale størrelsen på høyre leverlob?

Video: Hva er den normale størrelsen på høyre leverlob?
Video: Hvad er Normal - Danmark 2024, Juni
Anonim

Pfahler (1), i en nylig studie av levermålinger , demonstrerte gjennomsnittlig lengde av høyre lapp å være 21,3 cm. og gjennomsnitt tykkelse 12,8 cm.

På samme måte, hvor stor er den høyre leverlappen?

De høyre lapp er mye større enn venstre; andelen mellom dem er som seks til en. Den opptar Ikke sant hypokondrium; på sin bakre overflate ved ligamentum venosum for kranial (øvre) halvdel, og ved ligamentum teres hepatis (Round ligament of lever ) for den kaudale (under) halvdelen.

For det andre, er en forstørret lever farlig? An forstørret lever i seg selv kan ikke ha noen symptomer. Men hvis en medisinsk tilstand forårsaker din forstørret lever , kan du oppleve alvorlige symptomer som: gulsott eller gulfarging av hud og øyne. muskelsmerter.

Med tanke på dette, hva regnes som en forstørret lever?

An forstørret lever er en som er større enn normalt. Det medisinske uttrykket er hepatomegali (hep-uh-toe-MEG-uh-le). Snarere enn en sykdom, en forstørret lever er et tegn på et underliggende problem, for eksempel lever sykdom, kongestiv hjertesvikt eller kreft. Behandlingen innebærer å identifisere og kontrollere årsaken til tilstanden.

Hvordan måler du leveren din?

Slagverk i løpet av Lever Eksamen Formålet med lever slagverk er å måle de leverstørrelse . Starter i midclavicular -linjen på omtrent det tredje interkostale rommet, slo lett og beveg deg nedover. Percuss underlegen til sløvhet angir leveren øvre grense (vanligvis på 5. interkostale plass i MCL).

Anbefalt: