Innholdsfortegnelse:

Er ranitidin en PPI- eller h2 -blokker?
Er ranitidin en PPI- eller h2 -blokker?

Video: Er ranitidin en PPI- eller h2 -blokker?

Video: Er ranitidin en PPI- eller h2 -blokker?
Video: Как работают лекарства от рефлюкса? (ИПП, блокаторы H2, антациды, альгинаты) 2024, Juni
Anonim

Som regel H2 -reseptor- blokkere er ikke like effektive som PPI legemidler for å undertrykke magesyreproduksjon. Ranitidin ( Zantac ) er en H2 reseptor blokkering relatert til Tagamet, Pepcid og Axid, mens Prilosec er en protonpumpehemmer (eller PPI ) relatert til Prevacid, Aciphex og Protonix.

Holder du dette i sikte, hvilken er bedre h2 -blokkering eller PPI?

H2 Reseptor Blokkere vs. Begge medisinene virker ved å blokkere og redusere produksjonen av magesyre, men PPIer anses sterkere og raskere for å redusere magesyrer. Derimot, H2 reseptor blokkere redusere syren som frigjøres om kvelden, noe som er en vanlig årsak til magesår.

Man kan også spørre, hva er den beste h2 -blokkeringen? Ranitidin (Zantac). Sammenligne med cimetidin (Tagamet), ranitidin er bedre til å senke surheten og lindre symptomer på halsbrann. Når det gjelder famotidin (Pepcid), ranitidin har vist seg i forskning å fungere raskere.

Er h2 -blokkere tryggere enn PPI på denne måten?

Nå helbreder antibiotika ikke-NSAID-sår og protonpumpehemmere ( PPIer ) er bedre for GERD. Derfor, H2 -antagonister står overfor en usikker fremtid som reseptbelagte legemidler. Ikke desto mindre er de relativt billige, effektive og sikker for lindring av halsbrann.

Hva er den sikreste medisinen for acid reflux?

Studien inkluderte følgende legemidler:

  • H2 -blokkere: cimetidin (Tagamet), famotidin (Pepcid) og ranitidin (Zantac)
  • PPI: esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec), pantoprazol (Protonix) og rabeprazol (AcipHex).

Anbefalt: