Hva er forholdet mellom DNA og kreft?
Hva er forholdet mellom DNA og kreft?

Video: Hva er forholdet mellom DNA og kreft?

Video: Hva er forholdet mellom DNA og kreft?
Video: Mat og kreft. Hva beskytter og hva øker risikoen? 2024, September
Anonim

Kreft er ukontrollert celledeling. Det innebærer en endring i DNA struktur som forårsaker en endring av det normale DNA reguleringsmekanismer. De ondartede (kreft) cellene reagerer ikke lenger på normale regulatoriske signaler. Kreft rammer oftest eldre individer.

Spørsmålet er også, hvordan er kreft og DNA relatert?

Kreft er en genetisk sykdom-det vil si kreft er forårsaket av visse endringer i gener som styrer måten cellene våre fungerer på, spesielt hvordan de vokser og deler seg. Genetiske endringer som oppstår etter unnfangelsen kalles somatiske (eller ervervede) endringer. Det er mange forskjellige typer DNA Endringer.

Videre har kreft forskjellig DNA? Noen DNA endringer er ufarlige, men andre kan forårsake sykdom. Kreft celler blir "født" når unormale endringer i DNA fortelle cellene å vokse raskere og oppføre seg annerledes enn de burde. Som disse kreft cellene formerer seg for å danne a svulst , de fortsetter å forandre seg - blir mer og mer annerledes fra hverandre.

Ved siden av dette, hvordan forårsaker skade på DNA kreft?

Men hvis DNA -skade skjer for et gen som lager en DNA reparere protein, har en celle mindre evne til å reparere seg selv. Så feil vil bygge seg opp i andre gener over tid og tillate en kreft å danne. Forskere har funnet skadet DNA reparere gener hos noen kreft , inkludert tarm kreft.

Hva betyr DNA -skade?

DNA -skade er en unormal kjemisk struktur i DNA , mens en mutasjon er en endring i sekvensen til standard basepar. DNA -skader forårsake endringer i strukturen til det genetiske materialet og forhindrer at replikasjonsmekanismen fungerer og fungerer som den skal.

Anbefalt: