Hva kan en masse i magen være?
Hva kan en masse i magen være?

Video: Hva kan en masse i magen være?

Video: Hva kan en masse i magen være?
Video: eMMa - Million (Official Music Video) 2024, Juni
Anonim

An magemasse er en unormal vekst i mageregionen . An magemasse forårsaker synlig hevelse og kan endre formen på mageregionen . En person med en magemasse kan legg merke til vektøkning og symptomer som f.eks buk ubehag, smerter og oppblåsthet.

Er det en magemasse som alltid er kreft?

Tykktarm kreft kan forårsake a masse nesten hvor som helst i mageregionen . Crohns sykdom eller tarmobstruksjon kan forårsake mange ømme, pølseformede masser hvor som helst i mageregionen . Divertikulitt kan forårsake a masse som vanligvis er plassert i venstre-nedre kvadrant. Nyre kreft noen ganger kan forårsake a masse i mageregionen.

For det andre, er magemasse farlig? Eksempler av alvorlige magemasser er kreft, abscess og buk aortaaneurisme, som er en livstruende forstørrelse av aorta i mageregionen . En lege kan oppdage magemasser på fysisk undersøkelse.

Med tanke på dette, hva kan en masse i magen være?

An magemasse er en unormal vekst i mageregionen . An magemasse forårsaker synlig hevelse og kan endre formen på mageregionen . En person med en magemasse kan merke vektøkning og symptomer som buk ubehag, smerter og oppblåsthet. Magemasser kan ofte behandles.

Hva er forskjellen mellom en svulst og en masse?

Ordet svulst refererer ganske enkelt til a masse . Dette er et generelt begrep som kan referere til godartet (generelt ufarlig) eller ondartet (kreft) vekst. Godartet svulster er ikke-ondartede/ikke-kreftfremkallende svulst . En godartet svulst er vanligvis lokalisert og sprer seg ikke til andre deler av kroppen.

Anbefalt: