Hva er overflateaktivt middel i luftveiene?
Hva er overflateaktivt middel i luftveiene?

Video: Hva er overflateaktivt middel i luftveiene?

Video: Hva er overflateaktivt middel i luftveiene?
Video: Trenger du et pulsoksymeter for COVID 19? (Lung Doctor Explains) 2024, Juni
Anonim

Surfaktant : En væske som skilles ut av cellene i alveolene (de små luftsekkene i lungene) som tjener til å redusere overflatespenningen til lungevæsker; overflateaktivt middel bidrar til de elastiske egenskapene til lungevev, og forhindrer at alveolene kollapser.

Hva er hensikten med overflateaktivt middel i luftveiene angående dette?

Introduksjon. Lungesurfaktant er en blanding av lipider og proteiner som skilles ut i alveolarrommet av epitel type II -celler. Hovedfunksjonen til overflateaktivt middel er å senke overflatespenningen ved luften/væsken grensesnitt i alveolene i lungen.

Vet også hva som er overflateaktivt stoff og hvordan det fungerer? Overflateaktive stoffer er forbindelser som senker overflatespenningen (eller grenseflatespenningen) mellom to væsker, mellom en gass og en væske, eller mellom en væske og et fast stoff. Overflateaktive stoffer kan fungere som vaskemidler, fuktemidler, emulgatorer, skummidler og dispergeringsmidler.

Med tanke på dette, hvordan fungerer overflateaktivt middel i lungene?

Lungeaktivt middel produseres av celler i lungene og reduserer overflatespenningen ved å bryte bindinger mellom vannmolekyler. Derfor, pulmonal overflateaktivt middel tillater lungene å ekspandere slik at vi kan puste.

Hva er den viktigste aktive ingrediensen i lungeoverflateaktive stoffer?

dipalmitoylfosfatidylkolin

Anbefalt: