Hva er formålet med et overflateaktivt middel?
Hva er formålet med et overflateaktivt middel?

Video: Hva er formålet med et overflateaktivt middel?

Video: Hva er formålet med et overflateaktivt middel?
Video: Champú Elvive L'Oréal Hidra Hialurónico, ¿72 horas de hidratación? {tinycosmetics} 2024, September
Anonim

Surfaktant , også kalt overflateaktivt middel, stoff som et vaskemiddel som, når det tilsettes en væske, reduserer overflatespenningen og derved øker sprednings- og fuktingsegenskapene. I farging av tekstiler, overflateaktive midler hjelpe fargestoffet å trenge jevnt inn i stoffet.

Dessuten, hva brukes et overflateaktivt middel til?

Overflateaktive stoffer er forbindelser som senker overflatespenningen (eller grenseflatespenningen) mellom to væsker, mellom en gass og en væske, eller mellom en væske og et fast stoff. Overflateaktive stoffer kan fungere som vaskemidler, fuktemidler, emulgatorer, skummidler og dispergeringsmidler.

Spørsmålet er deretter, hva er noen eksempler på overflateaktive stoffer? Her er noen vanlige eksempler på overflateaktive stoffer:

  • Såper (gratis fettsyresalter)
  • Fettsyresulfonater (den vanligste av dem er natriumlarylsulfat, eller SLS)
  • Etoksylerte forbindelser, for eksempel etoksylert propylenglykol.
  • Lecitin.
  • Polyglukonater, i utgangspunktet et glorifisert navn for kortkjedet stivelse.

hva er overflateaktivt stoff og hvorfor er det viktig?

Hovedfunksjonen til overflateaktivt middel er å senke overflatespenningen ved luft/væske-grensesnittet i alveolene i lungen. Dette er nødvendig for å senke arbeidet med å puste og for å forhindre alveolær kollaps ved slutten av utløpet.

Hvorfor er overflateaktive stoffer dårlige?

Overflateaktive stoffer er utbredt i flere menneskelige aktiviteter på grunn av en rekke utmerkede ytelser som fukting og emulgering. Et stort nummer av overflateaktivt middel som inneholder avløpsvann, slippes ut i miljøet, noe som kan skade liv i vann, forurense vannet og sette menneskers helse i fare.

Anbefalt: