Hvor bifurcates den vanlige iliacarterien?
Hvor bifurcates den vanlige iliacarterien?

Video: Hvor bifurcates den vanlige iliacarterien?

Video: Hvor bifurcates den vanlige iliacarterien?
Video: Каспийское море(или озеро?) на карте 2024, Juni
Anonim

De vanlige iliac arterier er to store arterier som stammer fra aorta bifurcation på nivå med den fjerde korsryggen. De ender foran sacroiliacaleddet, en på hver side og hver bifurcates inn i det utvendig og indre iliacale arterier.

Med tanke på dette, hvilke områder leverer den vanlige iliacarterien?

Mage -aorta deler seg for å danne " vanlige iliac arterier "i nedre del av magen og disse karene forsyning blod til bekkenorganene, gluteal region , og bein. Hver vanlig iliac arterie synker en kort distanse og deler seg i en innvendig og en utvendig gren.

Videre, hva er iliac bifurcation? De aortabiferkasjon er punktet der abdominal aorta bifurcates (gafler) inn i venstre og høyre felles iliac arterier. De aortabiferkasjon er vanligvis sett på nivået L4, like over krysset mellom venstre og høyre felles iliac vener.

Deretter er spørsmålet, hvor er den vanlige iliacarterien igjen?

Aorta ender ved fjerde ryggvirvel i korsryggen. Der deler den seg inn i høyre og venstre vanlige iliac arterier . Disse to arterier bevege seg ned og til hver side av kroppen i omtrent fem centimeter mot bekkenets kanter.

Hva er funksjonen til den vanlige iliacarterien?

Primært vanlige iliac arterier levere blod til bein, organer, muskler og andre strukturer i magen og bekkenet. Disse arterier spille en viktig rolle i sirkulasjon av nedre lemmer.

Anbefalt: