Hva betyr projeksjon i radiologi?
Hva betyr projeksjon i radiologi?

Video: Hva betyr projeksjon i radiologi?

Video: Hva betyr projeksjon i radiologi?
Video: Что делать в случае облучения или ожога - Важно знать! 2024, Juni
Anonim

Radiografisk Anslag

Posisjon refererer til plasseringen eller plasseringen av kroppen i henhold til den siste delen. Projeksjon refererer til måten røntgen stråle, som en pil, passerer gjennom kroppen når personen er i den posisjonen. IR -en er plassert på siden der røntgen stråle forlater kroppen.

Hva er projeksjonsbilding i forhold til dette?

Røntgen bildebehandling er en projeksjon teknikk, og bilde formasjon foregår tradisjonelt på lysfølsom film, selv om direkte digital røntgen bildebehandling blir mer og mer vanlig. I sin vanligste form, røntgen bildebehandling er en kvalitativ modalitet.

For det andre, hvorfor er Pa bedre enn AP? Hjerteskyggen forstørres fordi det er en fremre struktur. De AP viser forstørrelse av hjertet og utvidelse av mediastinum. Når det er mulig bør pasienten avbildes i stående stilling PA posisjon. AP synspunkter er mindre nyttige og bør forbeholdes svært syke pasienter som ikke tåler å stå oppreist.

Også å vite, hva er hovedstrålen i radiologi?

Når en eksponering gjøres, forlater røntgenstråling røret som det som er kjent som primærstråle . Når primærstråle passerer gjennom kroppen, absorberes noe av strålingen i en prosess som kalles demping.

Hva er tangensiell projeksjon?

De tangensiell projeksjon representerer en ekstraoral projeksjon som med suksess kan utføres med tannrøntgenbildet. Den sentrale røntgenstrålen er rettet horisontalt og vinkelrett på at filmen passerer (som tangens) den fremre overflaten av enten maksilla eller underkjeven.

Anbefalt: