Hva betyr en stor hemningssone?
Hva betyr en stor hemningssone?

Video: Hva betyr en stor hemningssone?

Video: Hva betyr en stor hemningssone?
Video: Den nye åpenhetsloven: Hva betyr den for din virksomhet? 2024, Juni
Anonim

EN større hemmingssone rundt en antibiotikaholdig disk indikerer at bakteriene er mer følsomme for antibiotika i disken. Hvis det observerte hemningssone er større enn eller lik størrelsen på standarden sone , anses mikroorganismen å være sensitiv for antibiotika.

Hva betyr en hemmingssone herav?

Definisjon . (mikrobiologi) Det klare området rundt papirskiven mettet med et antimikrobielt middel på agaroverflaten. Tillegg. Den klare regionen er en indikasjon på fraværet, eller det effektive hemming , av mikrobiell vekst av det antimikrobielle middelet.

Videre, hvordan måles inhiberingssonen? Til måle de sone av hemming , plasser platen først på en ikke-reflekterende overflate. Ta en linjal eller tykkelse det målinger i millimeter og plasser "0" i midten av antibiotikaskiven. Måle fra midten av disken til kanten av området med null vekst. Ta din mål i millimeter.

Hvilke faktorer påvirker størrelsen på inhiberingssonen angående dette?

Soner med hemming var større når inkubasjonstemperaturen var lavere enn den som vanligvis ble brukt og/eller når næringsnivået ble redusert; de soner var mindre når inkubasjonstemperaturen ble hevet og/eller når et økt næringsnivå ble brukt.

Hva er betydningen av størrelsen på inhiberingssonen med hensyn til mikrobe -prøvene?

de størrelsen på inhiberingssonen indikerer graden av følsomhet av bakterier for et stoff. Generelt betyr et større område med bakteriefrie medier rundt en antibiotikaskive at bakteriene er mer følsomme for stoffet disken inneholder.

Anbefalt: