Hva er antigenbindingsstedet?
Hva er antigenbindingsstedet?

Video: Hva er antigenbindingsstedet?

Video: Hva er antigenbindingsstedet?
Video: How do Antibodies Work? 2024, Juli
Anonim

De antigen - bindende fragment (Fab) er en region på et antistoff som binder seg til antigener . Det variable domenet inneholder paratopen ( antigen - bindingssted ), omfattende et sett med komplementaritetsbestemmende regioner, ved aminoterminalenden av monomeren. Hver arm på Y dermed binder seg en epitop på antigen.

Hva er dessuten antigenbindingsstedet til et antistoff?

Paratopen er delen av en antistoff som gjenkjenner en antigen , antigen - bindingsstedet til et antistoff . Det er en liten region (15–22 aminosyrer) av antistoff Fv -regionen og inneholder deler av antistoff tunge og lette kjeder. Delen av antigen som paratopen binder seg kalles en epitop.

Hva skjer på samme måte når antigen binder seg til antistoff? Når noen antistoffer Kombiner med antigener , de aktiverer en kaskade av ni proteiner, kjent som komplement, som har sirkulert i inaktiv form i blodet. Komplement danner et partnerskap med antistoffer , når de har reagert med antigen , for å ødelegge utenlandske inntrengere og fjerne dem fra kroppen.

Spørsmålet er også, hvorfor er det to antigenbindingssteder?

Fordi en antigen kan ha flere forskjellige epitoper, en rekke antistoffer kan binde til proteinet. Når to eller mer antigenbindingssteder er identiske, kan et antistoff danne en sterkere binding med antigen enn om bare ett av antistoffene nettsteder er bundet.

Hvor mange bindingssteder har antigener?

På grunn av de to antigen - bindingssteder , de er beskrevet som toverdig. Så lenge en antigen har tre eller flere antigen determinanter, bivalente antistoffmolekyler kan tverrbinder den til et stort gitter (Figur 24-19).

Anbefalt: