Hva er Suprasternal hakk?
Hva er Suprasternal hakk?

Video: Hva er Suprasternal hakk?

Video: Hva er Suprasternal hakk?
Video: What is the Suprasternal Notch 2024, Juli
Anonim

De suprasternal hakk , også kjent som fossa jugularis sternalis, eller jugular hakk , er en stor, synlig dukkert mellom nakken hos mennesker, mellom kragebenene og over brystbenets manubrium.

Også spurt, hva er jugular hakk til?

Det er her manubrium artikulerer med høyre og venstre krageben. c. De jugular ( suprasternal ) hakk er midtlinjen hakk på den øvre grensen til manubrium. Disse hakk representerer artikulasjoner med costal brusk av de første ribbeina.

hvilken struktur ligger i Suprasternal hakk? De suprasternal hakk (jugular hakk ) er på det overlegne segmentet av manubrium sterni. På hver side venstre og høyre krageben hakk er tilstede. Kravebenet hakk av brystbenet artikuleres med medialenden av hver krageben for å danne sternoclavikulære ledd.

Spørsmålet er deretter hva som ligger bak Suprasternal -hakk?

Jugular Hakk . Jugular Hakk / Suprasternal hakk er en stor fordypning på toppen av brystbenet mellom leddene og to kragebenene. Hos voksne er hakk er hovedsakelig tilstede på grunn av et aortabue -aneurisme. Hos et barn er det tilstede på grunn av koarktasjon av aorta. Det er en viktig del av den menneskelige anatomi.

Er det lymfeknuter i Suprasternal hakk?

Det vanlige innholdet i dette rommet er isolært vev, de nedre delene av de fremre halsvenene og den jugulære venebuen, sternhodene til sternocleidomastoid muskler og, noen ganger, en lymfeknute . De lymfeknute tilstede på dette området er ganske konsekvent.

Anbefalt: