Er det en forskjell mellom emfysem og KOL?
Er det en forskjell mellom emfysem og KOL?
Anonim

Hoved forskjellen mellom emfysem og KOL er det emfysem er en progressiv lungesykdom forårsaket av overinflasjon av alveolene (luftsekker i lungene), og KOLS (Kronisk obstruktiv lungesykdom) er et paraplybegrep som brukes for å beskrive en gruppe lungesykdommer ( emfysem er en av dem) som er

Med tanke på dette, hvilken er verre KOLS eller emfysem?

KOLS og emfysem er sakte progressive sykdommer som forverres over tid (noen ganger til og med med behandling). Hvis du fortsetter å røyke, vil det føre til en raskere forverring av lungefunksjonen og føre til mer alvorlig KOLS symptomer. Bakterielle, sopp- eller virusinfeksjoner i øvre luftveier vil også gjøre KOLS verre.

hvordan diagnostiseres KOLS og emfysem? Tester som kan bidra til å bekrefte diagnosen inkluderer:

  1. Spirometri test: Dette er den vanligste lungefunksjonstesten.
  2. Andre lungefunksjonstester: Disse kan måle mengden luft som en person inhalerer og puster ut.
  3. Brystrøntgen- eller CT-skanning: Begge disse bildetestene kan vise emfysem.

På samme måte, hvor lenge kan du leve med KOLS og emfysem?

Den 5-årige levealderen for mennesker med KOLS varierer fra 40% til 70%, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Dette betyr at 5 år etter diagnosen 40 til 70 av 100 mennesker vil være levende. For alvorlig KOLS , 2-års overlevelse er bare 50%.

Kan du leve et langt liv med emfysem?

Lungeskader fra emfysem er irreversibel. Men du kan senke utviklingen og forbedre kvaliteten på liv . Folk som slutter å røyke og tar skritt for å beskytte lungene mot ytterligere skade, har vanligvis lengre tid liv forventning. Snakk med legen din om ditt syn.

Anbefalt: