Hvilket av følgende er en medfødt defekt i ryggraden?
Hvilket av følgende er en medfødt defekt i ryggraden?

Video: Hvilket av følgende er en medfødt defekt i ryggraden?

Video: Hvilket av følgende er en medfødt defekt i ryggraden?
Video: Ondt i lænden - behandl dig selv 2024, Juni
Anonim

Spina bifida, det mest ekstreme tilfellet av medfødt vertebral defekt , er preget av ufullstendig lukking eller dannelse av ryggrad . Det er to former: spina bifida occulta og spina bifida manifesta.

Spørsmålet er også, er en medfødt defekt i ryggraden?

Medfødt vertebral anomali. Medfødte vertebrale anomalier er en samling misdannelser av ryggrad . De fleste, rundt 85%, er ikke klinisk signifikante, men de kan forårsake komprimering av ryggrad ledningen ved å deformere vertebral kanalen eller forårsaker ustabilitet. Denne tilstanden oppstår i livmoren.

I tillegg, hva er en medfødt blokkvirvel? Beskrivelse. Når to tilstøtende ryggvirvler er smeltet smeltet fra fødselen, kalles denne sammenkoblede enheten a medfødt blokkvirvel . Embryologisk er dette et resultat av svikt i den normale segmenteringsprosessen til somittene i differensieringsperioden ved 3 til 8 fosteruker.

Når det gjelder dette, hva er den vanligste medfødte ryggmargsdefekten?

Paraplegi er mer vanlig med kyfose i det øvre thoraxområdet fordi dette er den delen av ryggmargen som har den dårligste sikkerhetssirkulasjonen (det såkalte vannskilleområdet i ryggmargsblodtilførselen). I Nord -Amerika, medfødt kyfose er den vanligste årsaken til spinal deformitet.

Hva forårsaker ryggmargsfosterskader?

Legene er ikke sikre hva forårsaker spina bifida. Det antas å skyldes en kombinasjon av genetisk , ernæringsmessige og miljømessige risikofaktorer, for eksempel en familiehistorie av nevrale rør feil og mangel på folat (vitamin B-9).

Anbefalt: