Hva er en kondralskade?
Hva er en kondralskade?

Video: Hva er en kondralskade?

Video: Hva er en kondralskade?
Video: Hva er en NFT? Mine NFT tips! 2024, Juli
Anonim

EN kondral defekt refererer til et fokusområde på skader til leddbrusk (brusk som strekker enden av beinene). Disse kan oppstå fra en akutt traumatisk skade til kneet eller en underliggende lidelse i beinet.

Med tanke på dette, hva er en kondralbrudd?

Kondralbrudd oppstår når det er traumer på leddoverflaten uten å bryte det underliggende beinet. Skade er mest vanlig i vektbærende områder av ledbrusk. De forekommer oftest i medial femoral kondyle av unge voksne etter et direkte slag i kneet eller etter en rotasjonsskade.

På samme måte helbreder osteokondrale lesjoner? Konservativ omsorg for osteokondrale lesjoner er vanskelig. Ofte er det vanskelig å redusere smerter permanent med avstivning eller støping. Vi vil prøver ofte en periode med støping for osteokondrale lesjoner med et lite bruddfragment, men har funnet dårlige utfall med helbredelse i slike tilfeller med konservativ omsorg.

På samme måte kan man spørre, hvordan behandles en kondraldefekt?

De mest utførte prosedyrene for behandling av kondraldefekter er barbering og mikrofraktur. Denne artroskopiske teknikken har vært populær i 20 år og har hatt svært tilfredsstillende resultater for over 75% av pasientene.

Hva betyr kondral i medisinske termer?

Medisinsk definisjon av kondral : eller om brusk.

Anbefalt: