Er klynger av mikrokalkninger nesten alltid ondartede?
Er klynger av mikrokalkninger nesten alltid ondartede?

Video: Er klynger av mikrokalkninger nesten alltid ondartede?

Video: Er klynger av mikrokalkninger nesten alltid ondartede?
Video: Efterskoli (2:2) KNR 22.03.2022 2024, Juli
Anonim

Faktisk bryst mikrokalkninger er ekstremt vanlige hos kvinner og er nesten alltid en godartet (ikke- kreft ) brysttilstand, så prøv å ikke bekymre deg for mye. Bryst mikrokalkninger vises som hvite prikker på mammografi, og er ikke grunn til bekymring.

Med tanke på dette, hvor stor andel av klyngede mikrokalsifiseringer er kreftfremkallende?

“Bare 10-20 prosent av brystkreft produserer mikrokalkninger , og av mikrokalkninger som er biopsiert, bare 10-20 prosent er positive til kreft . “Mammogrammer er gode til å finne mikrokalkninger , Fortsetter Dr. Chou med å forklare, men det er bare en del av det større diagnostiske bildet.

Hva betyr på samme måte klyngen med mikrokalkninger? Mikrokalkninger er små kalsiumforekomster som ser ut som hvite flekker på et mammogram. Mikrokalkninger er vanligvis ikke et resultat av kreft. Men hvis de vises i visse mønstre og er gruppert sammen kan de være et tegn på forkreftceller eller tidlig brystkreft.

Bare så, kan en klynge av mikrokalkninger være godartet?

Mikrokalkninger er små og kan vises i klynger . Det er de vanligvis godartet (ikke kreft), men kan være et tegn på brystkreft. Legen din vil Vær oppmerksom på om de har endret seg over tid og oppfølgingstester kan være nødvendig for å utelukke kreft.

Hva er mistenkelige forkalkninger?

Forkalkninger som er uregelmessige i størrelse eller form eller er tett samlet sammen, kalles mistenkelige forkalkninger . Formålet med biopsien er å finne ut om forkalkninger er godartet (ikke kreft) eller ondartet (kreft). De fleste kvinner som har mistenkelige forkalkninger ikke har kreft.

Anbefalt: