Hva er mandibular kanalen for?
Hva er mandibular kanalen for?

Video: Hva er mandibular kanalen for?

Video: Hva er mandibular kanalen for?
Video: Volvo bl71b экскаватор погрузчик. Полный обзор. 2024, Juni
Anonim

Når vi kommer til fortennene, snur den tilbake for å kommunisere med de mentale foramenene, og avgir en liten kanal kjent som underkjeven skarp kanal , som løper til hulrommene som inneholder fortennetennene. Den bærer grener av den nedre alveolære nerven og arterien.

På samme måte, hvor er underkjeven?

De mandibular kanal , også kjent som den dårligere alveolære kanal (IAC), ligger innenfor det interne aspektet av underkjeven og inneholder den dårligere alveolære nerven, arterien og venen.

For det andre, hva innerverer den skarpe nerven? De skarp nerve er en av de to terminalgrenene til den dårligere alveolaren nerve , en gren av posterior divisjon av mandibular divisjon av trigeminus nerve . Den forsyner underkinnetenner og fortenner og deres bukkale gingiva.

På samme måte kan man spørre, hva går gjennom mandibular foramen?

De underkjeven foramen inneholder en gren av trigeminusnerven (CN V), en gren av maksillærarterien og den dårligere alveolære venen. Nerven og blodårene i underkjeven foramen er den dårligere alveolære nerven, arterien og venen.

Hva er dårligere alveolar nerveskade?

Lavere alveolær nerveskade er en alvorlig nevrologisk komplikasjon som kan skyldes en rekke årsaker, hvorav den vanligste er ved å utføre orale og maxillofacial kirurgiske inngrep.

Anbefalt: