Hvorfor anses koffein som et vanndrivende middel?
Hvorfor anses koffein som et vanndrivende middel?

Video: Hvorfor anses koffein som et vanndrivende middel?

Video: Hvorfor anses koffein som et vanndrivende middel?
Video: What Caffeine Does to the Body 2024, September
Anonim

EN vanndrivende er et stoff som får kroppen din til å produsere urin, og det har blitt foreslått koffein kan gjøre dette fordi det øker blodstrømmen gjennom nyrene dine. Det er bevis på det koffein i høyere beløp fungerer som en vanndrivende hos noen mennesker, men moderat inntak er faktisk ikke så signifikant, sier hun.

På denne måten, er kaffe virkelig et vanndrivende middel?

Nei, Kaffe og te er det ikke Faktisk Dehydrering. Her er hvorfor. Men til tross for det du har hørt, kaffe og koffeinholdig te er ikke dehydrerende, sier eksperter. Det er sant at koffein er mild vanndrivende , noe som betyr at det får nyrene til å skylle ekstra natrium og vann fra kroppen gjennom urinen.

Hva er det som gjør te og kaffe til et vanndrivende middel? Koffein gjør dette ved å øke blodstrømmen til nyrene dine, og oppmuntre dem til å skylle ut mer vann (2). Dette vanndrivende effekt kan føre til at du tisser oftere, noe som kan påvirke hydrering mer enn drikkevarer uten koffein. Noen te inneholder koffein, en forbindelse med vanndrivende egenskaper.

Hvilken ingrediens i kaffe gjør den til et vanndrivende middel?

Kaffe . Kaffe er en veldig populær drink som har blitt knyttet til noen imponerende helsefordeler. Det er også en naturlig vanndrivende , hovedsakelig på grunn av sin koffein innhold (1). Høye doser av koffein mellom 250–300 mg (tilsvarer omtrent to til tre kopper kaffe ) er kjent for å ha en vanndrivende effekt (2).

Er koffein et deprimerende middel?

Koffein er også et sentralstimulerende middel. Koffein er vanligvis ikke farlig når den brukes forsiktig. Depressiva er en gruppe medisiner som bremser aktiviteten i hjernen og kroppen. Alkohol er den mest brukte deprimerende.

Anbefalt: