Hvordan vet du om det er en vene eller arterie?
Hvordan vet du om det er en vene eller arterie?

Video: Hvordan vet du om det er en vene eller arterie?

Video: Hvordan vet du om det er en vene eller arterie?
Video: ASMR SIRI 🍏🤪 Iphone Virtual Assistant [+Sub] 2024, Juli
Anonim

Arterier er blodårer som er ansvarlige for å transportere oksygenrikt blod vekk fra de hjerte til de kropp. Årer er blodårer som frakter blod med lite oksygen fra de kroppen tilbake til de hjerte for reoksygenering. De er en del av to lukkede systemer med rør som begynner og slutter kl de hjerte.

Spørsmålet er også, hvordan vet du om du har kuttet en blodåre?

Enhver form for blødning - om i eller utenfor kroppen - er et tegn på vaskulære traumer. Hvis du ' ve knust en blodåre eller arterie, du kan føle smerte eller trykk, og se eller føle en klump eller blåmerke.

Vaskulære traumasymptomer

  1. Blør.
  2. Hevelse og/eller smerter.
  3. Blåmerker.
  4. En klump under huden din.

Deretter er spørsmålet, hvordan vet du om du treffer en arterie? Du vil vet når du injisere i en arterie som når du trekk stempelet tilbake blodet er knallrødt og du føle en brennende følelse. Blodet kan virker også skummende og stempelet kan bli tvunget tilbake av blodtrykket.

Når det gjelder dette, hvor lange er vener og arterier?

Dette enorme blodkarsystemet - arterier , årer , og kapillærer - er over 60 000 miles lang . Det er lang nok til å gå rundt i verden mer enn to ganger!

Leger skadede årer seg?

Men det er viktig at blodåre ikke brukes igjen før det er det helbredet . Noen ganger, en blåst vene kan kollapser og forhindrer blod i å strømme. Kollapset vener kan gro , men noen kommer aldri tilbake. Avhengig av plasseringen av blodåre , dette kan føre til sirkulasjonsproblemer.

Anbefalt: