Hvordan løser du volumet på en distribusjon?
Hvordan løser du volumet på en distribusjon?

Video: Hvordan løser du volumet på en distribusjon?

Video: Hvordan løser du volumet på en distribusjon?
Video: Volum prisme og sylinder 2024, Juni
Anonim

De volum av fordeling er nyttig for å estimere dosen som kreves for å oppnå en gitt plasmakonsentrasjon som A = C · Vd, med A = mengde legemiddel i kroppen (≈ dose, kort tid etter administrering) og C = plasmakonsentrasjon.

Også å vite er, hva brukes distribusjonsvolumet til?

Distribusjonsvolum (V) er en primær PK -parameter som relaterer legemiddelkonsentrasjon målt i plasma eller blod til mengden legemiddel i kroppen og er pleide å karakterisere stoffet fordeling . Det er en nøkkelparameter ettersom det er en primær determinant (sammen med clearance) for medikamentets halveringstid.

Videre, hva er et lavt distribusjonsvolum? Definisjon/Introduksjon (Høy Vd -> Mer fordeling til annet vev) Omvendt, et stoff med en lav Vd har en tilbøyelighet til å forbli i plasmaet som betyr a Nedre dose av et legemiddel er nødvendig for å oppnå en gitt plasmakonsentrasjon. ( Lav Vd -> Mindre fordeling til annet vev)

I denne forbindelse, hva er et normalt distribusjonsvolum?

Hvis volum er mellom 7 4 og 15 7 L, antas stoffet å være fordelt i hele blodet (plasma og røde blodlegemer). Hvis distribusjonsvolum er større enn 42, antas stoffet å bli distribuert til alt vev i kroppen, spesielt fettvevet.

Hvordan påvirker distribusjonsvolumet halveringstiden?

I korte trekk: Halv - liv (t½) er tiden det tar å redusere konsentrasjonen av et medikament med halv . Formelen for halv - liv er (t½ = 0,693 × Vd /CL) nyresvikt med ødem) distribusjonsvolum øker, men klaring reduseres, noe som resulterer i en uendret halvt liv (dermed er det et dårlig mål på narkotikaklarering alene).

Anbefalt: