Er diltiazem og Cardizem det samme?
Er diltiazem og Cardizem det samme?

Video: Er diltiazem og Cardizem det samme?

Video: Er diltiazem og Cardizem det samme?
Video: Diltiazem Nursing Considerations, Side Effects, and Mechanism of Action Pharmacology for Nurses 2024, September
Anonim

Diltiazem er den generiske formen for merkenavnet Cardizem , som brukes til å behandle høyt blodtrykk og kontrollere brystsmerter (kjent som angina). Diltiazem virker ved å slappe av blodårene og øke tilførselen av blod og oksygen til hjertet. Denne typen medisiner er kjent som en kalsiumkanalblokker.

Dessuten, er diltiazem det samme som diltiazemhydroklorid?

Diltiazem er en kalsiumkanalblokker. Det virker ved å slappe av musklene i hjertet og blodårene. Diltiazem brukes til å behandle hypertensjon (høyt blodtrykk), angina (brystsmerter) og visse hjerterytmeforstyrrelser. Diltiazem kan også brukes til formål som ikke er oppført i denne medisinveiledningen.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom diltiazem og metoprolol? Metoprolol og diltiazem tilhøre annerledes stoffklasser. Metoprolol er en betablokker (beta-adrenerg blokker) og diltiazem er en kalsiumkanalblokker (CCB). Bivirkninger av metoprolol og diltiazem som er lignende inkluderer forstoppelse, kvalme og lavt blodtrykk (hypotensjon).

Vet også, hvilket stoff kan erstatte diltiazem?

Diltiazem er et stoff som brukes til å behandle hjertesmerter (angina), høyt blodtrykk og unormale hjerterytmer. Det tilhører en klasse med legemidler som kalles kalsiumkanalblokkere ( CCB ), som inkluderer amlodipin ( Norvasc ), verapamil ( Calan , Isoptin ), nifedipin ( Adalat , Procardia ) så vel som andre.

Er Diltiazem et trygt medikament?

For personer med visse hjerteproblemer: Du bør ikke bruke diltiazem hvis du har sykt sinus-syndrom eller atrioventrikulær (AV) blokk med mindre du har en pacemaker. Dette legemiddel kan sjelden forårsake en veldig langsom puls. Risikoen for dette kan være høyere hvis du tar andre hjertemedisiner kalt betablokkere eller digoksin.

Anbefalt: