Er prognosen den samme som forventet levealder?
Er prognosen den samme som forventet levealder?

Video: Er prognosen den samme som forventet levealder?

Video: Er prognosen den samme som forventet levealder?
Video: Ричард Вилкинсон: Как экономическое неравенство вредит обществу 2024, Juli
Anonim

Byock: Prognose er en betegnelse på det forutsagte sykdomsforløpet. Folk bruker ofte ordet for å referere til en persons forventet levealder , hvor lenge personen sannsynligvis vil leve.

Hvor lang er gjennomsnittlig levetid for en person med denne lidelsen følgelig?

1. I dag gjennomsnittlig levetid for en person med Downs syndrom er omtrent 60 år. Så sent som i 1983 ble gjennomsnittlig levetid for en person med Downs syndrom var 25 år. Den dramatiske økningen til 60 år skyldes i stor grad slutten på den umenneskelige praksisen med å institusjonalisere mennesker med Downs syndrom.

På samme måte, hva er sykdomsprognose? De prognose er en prediksjon av forløpet til en sykdom etter starten. Det refererer til de mulige utfallene av a sykdom (f.eks. død, sjanse for bedring, tilbakefall) og hvor ofte disse utfallene kan forventes å oppstå.

Angående dette, hvor ofte tar leger feil når det gjelder forventet levealder?

Leger ofte skjønner feil når ny forskning tyder på å forutsi hvor lenge dødssyke mennesker har igjen å leve. En gjennomgang av mer enn 4, 600 medisinske notater hvor leger spådd overlevelse viste en stor variasjon i feil, alt fra en undervurdering på 86 dager til en overvurdering av 93 dager.

Hvor lenge må du leve hvis du har lupus?

For folk med lupus , noen behandlinger kan øke risikoen for å utvikle potensielt dødelige infeksjoner. Imidlertid er flertallet av mennesker med lupus kan forvent en normal eller nesten normal levealder. Forskning har vist at mange mennesker med en lupus diagnose ha vært bor med sykdommen i opptil 40 år.

Anbefalt: